2009 Kurban Organizasyonumuz...

2009 Kurban Organizasyonumuz...

2009 Kurban Organizasyonumuz...

Kurban organizasyonumuzu tamamlayan dernek yetkililerimiz, hayırseverlerimizin kurban etlerini

Kurban organizasyonumuzu tamamlayan dernek yetkililerimiz, hayırseverlerimizin kurban etlerini ulaştırdıkları binlerce yoksulun tebessümleri, duaları ve teşekkürleriyle ülkemize döndü.  

Etiyopya’nın 30 farklı bölgesinde, Senegal’de Endonezya Açe’de ve Moğolistan’da organizasyonlar yapan derneğimiz buralarda yaşayan yoksuların yüzünü güldürdü, gönlünü aldı.

Kurban Bayramlarının Özellikle Afrikalılar için büyük önemi bulunuyor. Kurban kesimi yaptığımız Etiyopya’nın dağlık kesimlerinde yaşayan halk günlük 1 $ dan daha az bir gelir düzeyine sahip. Bu nedenle zaten düzgün beslenme şartları olmayan halk, yılda bir kez sadece kurban bayramlarında bağışlarla kesilen kurbanlar sayesinde et yiyebiliyor.  Hayırseverlerimizin vekaletleriyle kesilip etleri dağıtılan kurbanlar, bölgede Kurban bayramlarının şenlik havasında geçmesini sağlıyor.

Derneğimizin kurban kesimi yaptığı bölgeler sapa noktalar olduğu için çok az yardım ulaşabiliyor. Dernek başkanımız Mehmet Sever kurban kesimi yapılacak bölgeye gidişlerinde 70 Km lik yolu 4 saatte ancak katedebildiklerini ve çok yorucu olduğunu belirtiyor. Ancak bölgeye ulaşıp halkın kendilerinin gelmesinden duydukları memnuniyeti görünce bütün yorgunluklar unutuluyor ve iyiki bu unutulmuş diyarlara gelmişiz diyorlar. Kesim yapılan bütün bölgelerde aynı sevinç ve şenlik yaşanıyor.

Endonezya, Senegal, Moğolistan gibi ülkelerde de vekaleten yapılan kurban bağışları bayramın bayram gibi yaşanmasını sağladı. Yoksullar, yetimler, yaşlı dede nineler Türk bayraklı, IBS logolu yelekleriyle yıl boyunca kendilerini yalnız bırakmayan arkadaşlarımızı ellerinde kurban etleriyle görünce kimisi gözyaşlarını tutamadı, kimisi bildiği en güzel dualarla arkadaşlarımızı karşıladı. Hepsi kendi dillerince Allah Razı Olsun Türk Halkından, bizi yine unutmadılar diyerek bağışçılarımıza hayır dualar ettiler.

Vekaletlerinizle bizlere emanet ettiğiniz kurbanlar sayesinde bu bayram da kimsesizlerin gönlü mahsun olmadı. Yüzleri güldü, evleri şenlendi. Yalnız olmadıklarını, dünyanın öbür ucunda da olsalar kendilerini hatırlayan kardeşleri olduğunu görüp çifte bayram yaşadılar. Kurban Bayramının yanında kardeşlik bayramı…

Kurbanlarını derneğimize vekaletle bağışlayan ve uzaklardaki kardeşlerimiz BİZSİZ bırakmayan bütün hayırseverlerimize en içten teşekkürlerimizi sunar, Kurbanlarının en makbul şekilde Allah’a ulaşmış olmasını temenni ederiz…