Bir Kurban Böyle Geçti...

Bir Kurban Böyle Geçti...

Bir Kurban Böyle Geçti...

İşte iki farklı dünya arasında bir köprü olan derneğiniz IBS, bu kurbanda da dünyanın dört bir tarafında

İşte iki farklı dünya arasında bir köprü olan derneğiniz IBS, bu kurbanda da dünyanın dört bir tarafında sizlerin kurban bağışlarınız aracılığıyla şefkatli gönülleriniz ile kırık kalpler arasında on binlerce merhamet köprüsü inşa etti. 

Hz. Mevlana da bu bağlamda “Gönül almaya bak; güçsüzlere hizmet et! Zayıfları, gönlü kırıkları koru! Onlar öyle kimselerdir ki, halktan hiçbir gelirleri yoktur. Bununla beraber tam bir kalp huzuru, tevazu, kırıklık içinde kalıp giderler. Onları ara bul!” diyerek muhtaçların aranıp bulunmasının çok önemli olduğunu ifade etmiştir. IBS de dünyanın dört kıtasında sizler adına kimsesiz ve çaresiz hayatları bu kurbanda da arayıp bularak kurbanlarınızı onlara yüz akıyla sundu. 

Birer IBS gönüllüsü olan sizlerin kurban öncesi dünyadaki muhtaçlar için gösterdiği saygıya değer gayretler kelimelerle ile ifade edilemeyecek kadar muhteşem bir merhamet göstergesidir. Bazı gönüllülerimizden şahit olduğumuz gibi, kendisi muhtaç olduğu halde dünyanın en ücra köşelerinde bulunan kardeşlerine kurbanını ikram etmek ise her türlü takdirin üzerindedir. 

IBS personeli de sizin adınıza hem dernek merkezinde çalışanı, hem de o muhtaç ülkelerde hizmet eden gönüllüleriyle gerçekten teşekkürü fazlasıyla hak etti. 
Türkiye’den Afrika’ya, Endonezya-Aceh’den Balkanlar’a, Kafkaslar’dan Orta Asya’ya ve Güney Amerika’dan Rus Cumhuriyetlerine kadar bu sene yaklaşık yirmi beş ülkede kurbanlarınızı fakir ve muhtaçlara IBS olarak ulaştırdık. Kurbanlarınız, onbinlerin belki yılda bir kez  bulabildikleri et olarak onlara dağıtıldı.  
Kurbanlarınızın bazı bölgelerde -10 derece soğukta, bazı bölgelerde ise +40 dereceye yakın sıcaklıkta kesilip dağıtılması, IBS’in faaliyet gösterdiği coğrafya mozaiğinin ne kadar farklı olduğunu gözler önüne koymaktadır. 

IBS dernek olarak bu yıl ilk kez ülkemiz Güneydoğu şehirlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da unutmadı ve onbine yakın aileye arefe günü gıda dağıtımı yaparken üç ilimizde de kurban faaliyeti düzenledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ün teşviki ile yaptığımız bu hizmetimiz medyada da çok büyük yankı bulmdu. 

Bunun yanında dünyanın dört bir tarafındaki kurbanlarınızla ulaşılan gariplerin, gözyaşları içinde sizlere yaptıkları teşekkürlere aracı ve şahit olmak bizim için en büyük gurur kaynağı oldu. 
Kurbanlarınızı keserek fakir ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için dünyaya dağılan IBS personeli acı-tatlı onlarca hatırayla ülkemize döndüler. 

Kimi hatıralar bizi sevince boğarken, duyduğumuz bazı acı hayatlar bizi hüzünlendirdi. Böyle bir organizasyonun bu yönü de gerçekten çalışanları için çok zor bir durumdur. Çünkü bir yanda gördüğünüz acı manzaralar karşısında hüznünüzü unutmadan başka bir mutlu anda sevincinizi yaşayabilmeniz gerekmektedir. Şırnak’ta gıda ve et dağıtılan hayatlarda hatırlanmanın verdiği sevinci izlerken, aynı mahallede iki kapı ötede evinin direği olan kocasını teröre şehit veren annenin yalnızlığının verdiği hüzne şahit olmak insanı duygu karmaşasına boğuyor. 

Senegal’de tekerlekli arabaları ile etlerini almaya gelen engelliler, deri hastalığına tutularak ciltlerinde güneşe karşı hassasiyet oluşmuş, neredeyse sarı bir ırk izlenimi veren köylüler ve daha nice acı hayat hikayelerine sahip hastalar, yetimler ve dullar hep bu kurbanda bir nebze olsun mutluluğu sizler sayesinde tattılar. 

Etiyopya’da bulunan muhtaçlar, açlıktan bir deri bir kemik kalmış dullar ve sokaklar dolusu yetimler yılda bir kez kavuştukları etler için size şükranlarını hediye olarak yolladılar. 

Şiddetli bir deprem neticesinde tsunamiyle hayattaki tüm bağlarını kaybetmiş Aceh’li yetimler uzaklarda ana-baba ve kardeşe sahip olduklarını tekrar hissetmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşadılar. 

Brezilya’da, uzak bir diyardan gelen kurbanlarla her yıl bayramı yaşamanın zevkini tadan garipler ve kimsesizler, arkalarında Türk halkını görmenin güvenini yaşadılar. 

Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Orta Asya’da, Rusya’da bu soğuk kışa rastlayan bayram gününde karlar üzerinde, isimlerinizin yazılı olduğu pankartlardan vekaletlerin okunarak kurbanınızın kesilip muhtaçlara dağıtılması ise hepimiz adına ayrı bir mutluluk olmuştur. 

Bunun yanında adını sayamadığımız bir çok Afrika ülkesinde, kendilerine dağıtılacak et yetişmediği için sakatatları paylaşanlar, sadece hatırlandığı için gözyaşına boğulanlar ayrı ayrı ibret sahneleridir. 

IBS olarak, yanı başımızda akıp giden tüm bu acı hayatlar adına siz değerli yardımseverlerimize teşekkür ederiz. Onların sizler için ettikleri minnet ve şükranları sizlere iletmekten ve paylaşmaktan dolayı da ayrı bir gurur yaşıyoruz. 

Bütün bunların yanında biz IBS olarak senenin her ayı, her günü onlarla beraberiz. Sizlerin bağışlarını onlara, onların dua ve teşekkürlerini de sizlere ulaştırmak için…