Brezilya Umut Dolu...

Brezilya Umut Dolu...

Brezilya Umut Dolu...

Derneğimizin en yoğun faaliyet gösterdiği ülkelerden olan Brezilya’dan gelen haberler yüzümüzü güldürüyor. Brezilya’daki temsilcimiz ...

Brezilya’daki temsilcimiz Ahmet Bey ve eşi Nuran Hanım bulundukları bölgede halkı bilinçlendirmek için hem eğitim çalışmaları yapıyorlar, hem de bölgenin ahlaki ve manevi tarafının güçlenmesi için çaba sarfediyorlar. Kendilerinin yapmış oldukları ve yapacakları çalışmalardan bazıları şöyle;

Önümüzdeki günlerde, Nuran Hanım Jardim Alegria’da bir seminer vererek kadınları hamilelik, doğum ve çocuk bakımı hakkında bilgilendirecek. Ayrıca Türkiye’de yayınlanan bazı kitaplar Portekizce’ye çevrilerek bölge halkının okumaları sağlanacak.

Ahmet Bey de kurduğu futbol takımıyla gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlarken, ahlaki açıdan gelişmelerine de yardımcı oluyor. Futbol takımına devam eden çocuklardaki olumlu davranış değişiklikleri, yapılan çalışmaların hedefine ulaştığı noktasında oldukça sevindirici. Çocukların aileleri ve öğretmenleri çocuklardaki bu değişiklik karşısında hayretlerini gizleyemiyorlar. Hem aileler, hem de öğretmenler bu olumlu değişikliklerden oldukça memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Çocuklar futbol oynarken de eğitim çalışmalarına devam ediyorlar. Ahmet Bey haftada üç kere, çocukların birer kompozisyonla duygularını ifade etmelerini istiyor. Böylece özellikle 12 -13 yaş grubu çocukların okur yazarlıkları da gelişiyor.

Bunların yanında yoksul ailelere her ay gıda yardımı yapılmakta. Karşılıksız bir şey yapılamayacağına inanan Brezilyalılar, bu yardım karşılığında oldukça şaşırıyor ve heyecanlanıyorlar. Yardımların Türkiye’den geldiğini öğrendiklerinde ise daha bir mutlu oluyorlar ve ülkemize olan sevgileri artıyor.

Ömürleri oldukça bu çalışmalara devam edeceklerini belirten Ahmet Bey ve Nuran Hanım Türkiye’deki hayırseverlere teşekkürlerini gönderiyorlar. Yapılan eğitim çalışmalarının daha verimli olabilmesi için bağımsız bir mekana ihtiyaçları olduğunu  söyleyen Ahmet Bey, hayırseverlerin destekleriyle bu sorunun da en kısa zamanda çözüme kavuşacağına inanıyor.

IBS olarak bizler de Brezilya’dan bu haberleri aldıkça huzur duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu güzel çalışmalar hayırseverlerimizin desteği sürdükçe artarak devam edecek …