Derneğimiz 50 Bin Kitap ve Kırtasiye Seti Dağıtımına Başladı...

Derneğimiz 50 Bin Kitap ve Kırtasiye Seti Dağıtımına Başladı...

Derneğimiz 50 Bin Kitap ve Kırtasiye Seti Dağıtımına Başladı...

2000 yılından beri Afrika’da insani yardım faaliyetleri yürüten derneğimiz, özellikle eğitimle ilgili

Etiyopya’nın Başkenti Addisababa’da kira giderlerini ödeyemediği için kapanma noktasına gelen, Somalili yetimleri okutan bir okulun bütün sorumluluğunu üstlenerek okulun eğitimine devam etmesini sağlayan derneğimiz, bu okuldaki öğrencilerin kitap, kırtasiye, giyim konularındaki ihtiyaçlarını karşılıyor.

Okula devam eden çocukların çoğunluğunun yetim olması okul ihtiyaçlarını karşılama açısından büyük bir engel oluşturuyordu. Okumaya çok hevesli olan bu yetim çocukların gayreti derneğimizi harekete geçirdi. Dernek yetkililerimiz bölgeyi ziyaretlerinde eğitim konusunda yaşanan bu sıkıntıları yerinde inceleyerek sıkıntıların giderilmesi için hayırseverlerimize çağrıda bulundular. Bu çağrı hayırseverlerimiz tarafından dikkate alındı ve giysi, kitap, kırtasiye malzemeleri temin edilerek Etiyopya’ya gönderildi.

Geçtiğimiz hafta bölgeyi ziyaret eden Dernek Başkan Yardımcımız Ömer BAL, hem okuldaki çocukların, hem de ailelerinin yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu oldukları söyledi. Onca sıkıntıya, yoksulluğa rağmen çocuklarda ve ailelerinde eğitime karşı çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Ömer BAL, eğitime yapılan yatırımın en büyük hizmet olduğunu ve ancak eğitimli insanların ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde rol oynayacağını belirtti. Okulumuzu ziyaret eden TİKA Etiyopya Müdürü Abdullah SARI’da yapılan eğitim hizmetinin önemine değinerek IBS’nin faaliyetlerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Derneğimiz Başkent Addisababa’da ki okulun yanında Etiyopya’nın farklı bölgelerindeki 30 okula ayrıca Cibuti, Kenya ve Somali’de bazı okullara eğitim  yardımında bulunuyor.

IBS Etiyopya’ya gerek eğitim gerekse sosyal alanlarda yardım göndermeye devam edecek…