Etiyopya Yetim Okulumuz

Etiyopya Yetim Okulumuz

Etiyopya Yetim Okulumuz

Etiyopya'nın Başkenti Addisababa'daki yetim okulumuz.Derneğimiz yetim çalışmalarına

Derneğimiz yetim çalışmalarına Etiyopya ağırlıklı olarak devam etmektedir. Yoksulluk, açlık, salgın hastalıklar sebebi ile insan ömrünün kısa olduğu Etiyopya’da yetimler, çalışma yapılması gereken en önemli grubu oluşturuyor.

Dernek olarak yetimler hususundaki hassasiyetimizi her zaman dile getiriyor ve çalışmalarımızla bunu gösteriyoruz. Hayırseverlerimizin de yetimler konusundaki hassasiyetlerinin yüksek olması bu konunun öncelikli çalışma konumuz olmasını gerekli kılıyor.

Bu bağlamda Etiyopya’nın başkenti Addisababa’da  yaklaşık 5 yıldır bir yetim okulunun tüm masraflarını karşılıyoruz. Okulun kirasından, öğretmen maaşlarına, çocukların giyim kırtasiye gibi ihtiyaçlarına kadar gerekli her yardım hayırseverlerimizin desteği ile sağlanıyor.

Türkiye’den gönderdiğimiz ve sürekli orada kalan bir görevlimizin nezaretinde devam eden yetim okulumuzdaki  faaliyetler ülkemizden giden hayırsever ve dernek üyelerimiz tarafından ziyaret edilip denetleniyor.

Okulumuzda şu an 100 den fazla yetim çocuk eğitimine devam ediyor. Bu sayı dönemsel olarak artıp azalabiliyor. Yetim çocuklarla birlikte okulda yaklaşık 300 öğrenci eğitimine devam ediyor.

Yetim okulumuzdaki faaliyetlerimiz hayırseverlerimizin destekleri ile devam edecek.