Gözleri Açılan Yoksullardan Türk Halkına Teşekkür...

Gözleri Açılan Yoksullardan Türk Halkına Teşekkür...

Gözleri Açılan Yoksullardan Türk Halkına Teşekkür...

Derneğimizin Etiyopya'da başlattığı katarakt ameliyatları projesi hızla devam ediyor...

Geçtiğimiz hafta da 200 katarakt hastasının göz ameliyatları yaptırıldı. Bölgedeki faaliyetlerimizi kontrol amaçlı Etiyopya'da bulunan dernek Başkanımız Mehmet Sever ve Afrika sorumlumuz Ömer Bal ameliyatlara bizzat katılarak incelemeler yaptılar.

Kırsal bölgelerde yaşayanların merkeze gidemedikleri için tedavi olma fırsatı bulamadıklarını söyleyen dernek başkanımız Mehmet Sever yaptığımız organizasyonla doktorların ve ameliyat gereçlerinin kırsal bölgelerde yaşayan halkın ayağına götürüldüğünü, böylelikle bir daha görmeyi hayal bile edemeyen yoksulların ameliyatlarının yaptırıldığını ve dualarının alındığını söyledi.
 
Derneğimiz Afrika Sorumlusu Ömer Bal'da kurban bayramı döneminde yaşadıkları bir hadiseyi şöyle anlatıyor:
"Kurban bayramında kesimlerimizi yapıp etleri dağıttıktan sonra bölgeden ayrılmak üzere hazırlandık. Araçlarımıza binmek üzereydik ki yaşlı bir kadın kolumuzdan tutup ağlayarak bir şeyler söylemeye başladı. Adeta yalvarıyordu. Ne söylediğini rehber arkadaşlarımıza sorduk. Yaşlı kadın bizim katarakt ameliyatı yaptırdığımızı öğrenmiş. Kendisi de katarakt hastasıymış. Arkadaşlar kadının gözlerini ameliyat ettirmemizi istediğini söylediler. Biz de ameliyatını yaptıracağımıza söz verdik. Bu ve bunun gibi pek çok olayı sık sık yaşıyoruz. Katarakt bölge halkının en büyük sorunlarından. İnşallah ameliyatlarımız yıl boyunca devam edecek. Bu noktada hayırseverlerimizin de desteğini bekliyoruz."

Derneğimiz siz hayırseverlerimizin yardımları ile katarakt ameliyatları yaptırmaya devam edecek.  Projemize destek vererek yoksul Afrikalıların yeniden gözlerine kavuşmalarını sağlayan hayırseverlerimize teşekkürlerimiz arzederiz...