Kurbanlarınızla Habeşli Yetim ve Yoksullar Bayram Etti...

Kurbanlarınızla Habeşli Yetim ve Yoksullar Bayram Etti...

Kurbanlarınızla Habeşli Yetim ve Yoksullar Bayram Etti...

2020 Kurban Bayramı için derneğimize vekalet veren hayırseverlerin Kurban kesimleri Etiyopya’da (Habeşistan) yapıldı. Devamı...

2020 Kurban Bayramı için derneğimize vekalet veren hayırseverlerin Kurban kesimleri Etiyopya’da (Habeşistan) yapıldı. Farklı 4 bölgede kesilen kurbanlar binlerce yetim ve yoksulun Kurban bayramı sevincini yaşamasına vesile oldu.

DireDawa’da devletin koruma altına aldığı kimsesiz çocuklar kampında kesilen kurbanlarla yetim ve öksüz çocuklar bayram sevincini yaşadı. Türk halkına ve hayırseverlerimize dualar eden çocuklar “Bayram günü yalnız kalmadık, bizi çok sevindirdiniz, ailemizle bayram yaşıyor gibi olduk. Allah razı olsun. Çok sevinçliyiz” dediler.

Bölgede hapiste olan mahkumlar için de kurban kesimleri yaptırdık. Hapishanede kesilen kurbanlar burada etli yemek olarak ikram edilecek.

Lagabirra ve Genderege bölgelerinde de kurban kesimlerimiz tamamlandı. Yetim ve yoksul binlerce Habeşli kesilen kurbanlarla bayram neşesini yaşamış oldu. Dağıtılan kurban etlerini büyük bir sevinçle alan ihtiyaç sahipleri hayırseverlerimize ve Türk halkına teşekkür ve dualar ettiler.

Dernek Başkanımız Mehmet Sever Kurban vekaletleri ile Habeşistan’daki Müslümanları yalnız bırakmayan hayırseverlerimize teşekkür etti. Bu senede üzerimizdeki kurban sorumluluğunu hakkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Mehmet Sever, “Bizim Kurban Bayramlarımız Hayırseverlerimizin emanetlerini gerçek manada ihtiyaç sahibi yoksul ve yetimlerle buluşturduğumuzda bayram oluyor. Bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun, Kurbanları makbul olsun” dedi.

Derneğimiz sene boyunca Habeşistan başta olmak üzere ihtiyaç sahibi yoksul ve yetimlerin yardımına koşmaya devam ediyor.