Somali Kıtlık Felaketinde Gıda Yardımlarımız! Uzun zamandır açlık ve

Somali Kıtlık Felaketinde Gıda Yardımlarımız! Uzun zamandır açlık ve

Somali Kıtlık Felaketinde Gıda Yardımlarımız! Uzun zamandır açlık ve

Uzun zamandır açlık ve kıtlık çeken Somali'ye hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştırdık.

Uzun zamandır açlık ve kıtlık çeken Somali'ye hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştırdık. Dadaab bölgesinde yer alan  Dhegahley mülteci kampında yapılan organizasyon ile  5500 kişiye gıda yardımında bulunduk.

    Derneğimiz Afrika Sorumlusu Ömer Bal, hayırseverlerimizin bağışladıkları yardımların dağıtımını yapmak için geçtiğimiz hafta sonu Somali Kenya sınırındaki Dadaab bölgesinde yer alan Dhegahley mülteci kampına gitti. Yardım organizasyonunu tamamlayarak bu gün ülkemize dönen Afrika sorumlumuz, kampta kalanların çok zor ve ağır şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini, yaşanan sıkıntının daha uzun yıllar devam edebileceğini ve bölgeye yardımların devam etmesi gerektiğini belirtti.

    Dhegahley Kampının bölgede yer alan 3 kampın içinde en zor koşulda olan kamp olduğunu söyleyen Afrika sorumlumuz gözlemlerini şöyle aktardı,
    "Gittiğimiz bölge Kenya'nın başkentine yaklaşık 11 saat uzaklıkta yer alıyor. Kuraklığın hat safhada yaşandığı bir yer. kampın kurulu olduğu yerde ot bile bitmiyor. Kamp diğer mülteci kamplarına oranla çok kötü durumda. Elektrik yok, su bulmak da oldukça güç. İnsanlar ve hayvanlar aynı su tankerlerinden su içiyorlar. Dhegahley son dönemde yaşanan felaket sonucunda en çok göç alan kamp olmuş. Aşırı göç, zaten yetersiz olan kamp koşullarını daha da zorlaştırmış. Kampa gelenler hemen çalılardan bir çadır yapıyorlar, üstüne bulabilirlerse bir bez örtüyorlar, canlarını kurtardıklarına şükredip orada, o kötü koşullarda yaşamaya başlıyorlar. Kampta 50.000 civarında aile yaşadığı söyleniyor. Biz burada 1100 aileye bir ay yetecek miktarda gıda yardımında bulunduk. Bu yaklaşık 5500 kişiye ulaşmış oluyor. Hayırseverlerimizin bağışlarını büyük bir titizlikle oradaki muhtaçlara ulaştırdık hamdolsun. Bundan sonra da belli periyotlarda Somalili mültecilere yardım göndermeye devam edeceğiz. Ben Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Allah Razı olsun Diyorum. İnşaallah bölgeye gösterilen bu duyarlılık devam eder."

    Bölgede dağıtılan gıda paketlerinde 25 kg pirinç, 6 kg şeker, 10 paket süt tozu, 3 litre sıvı yağ yer aldı. Bu erzak 5 kişilik bir aileye bir ay yetiyor.  

    Dernek olarak hayırseverlerimizin Somali için yaptıkları bağışları belli periyotlarla bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz.