Sütü Tanımayan Çocukların Diyarı...

Sütü Tanımayan Çocukların Diyarı...

Sütü Tanımayan Çocukların Diyarı...

IBS Amerikan işgali sebebiyle Irak’tan Suriye sınırına sığınan Filistinli mültecilerin yardım çağrısına koştu.

İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Yurt Dışı ilişkiler Koordinatörü Serdar YILDIRIM geçtiğimiz gün Suriye ve Irak arasındaki tampon bölgeye yerleşmiş, yaklaşık 900 Filistinli mültecinin yaşadığı  Tanf kampında idi. Kampta yaşayan insanların büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Yıldırım, bölgeye acil olarak yardım gönderilmesi gerektiğini vurguladı. 

        IBS Yurtdışı Koordinatörü Yıldırım’ın veridiği bilgiye göre temel gıda, içme suyu, süt ve süt tozu konularında kampa acil yardım gerekiyor. Ayrıca derme çatma çadırlarda yaşayan ve çöl iklimi nedeniyle zehirli yılan, çıyan ve akreplerlerle mücadele eden Filistinliler özellikle  geceleri korkulu anlar yaşıyor. Kamptaki Filistinlilerin elektrik konusunda yaşadıkları sıkıntı da oldukça büyük. Elektrik belli zaman aralıklarıyla jeneratörler aracılığıyla sağlanabiliyor. Bunun yanında kampta acil sağlık hizmeti verebilecek bir klinik de bulunmuyor.

        Kampta yaşayan 900 kişinin 220'sini çocuklar oluşturuyor. Kamptaki yaşam şartlarının bir çocuğun dayanamayacağı ölçülerde olduğunu belirten Serdar Yıldırım, kamptaki çocukların aylardır bir bardak süte muhtaç olduklarını ifade ediyor. 

        İlk etapta gıda maddeleri, çocuklar için süt tozu ve zararlı böceklerden korunmak için ilaç ve ilaçlama araçları dağıttıklarını belirten IBS Yurtdışı Koordinatörü Serdar Yıldırım Tanf Kampında ve diğer mülteci kamplarında yaşaşayan mülteciler için IBS’nin devamlı yardım faaliyetleri düzenleyeceğini belirterek, hayırsever Türk halkını bu kamplardaki mültecilere yardımda bulunmaya davet etti.