Yetişin Yemen Ölüyor! Yemen’de yaklaşık 4 senedir devam eden

Yetişin Yemen Ölüyor! Yemen’de yaklaşık 4 senedir devam eden

Yetişin Yemen Ölüyor! Yemen’de yaklaşık 4 senedir devam eden

Yemen’de yaklaşık 4 senedir devam eden iç karışıklık 27 milyon nüfuslu ülkenin 22 milyonunu acil yardıma muhtaç bıraktı. Açlık, susuzluk, bulaşıcı hastalıklar k

Yemen’de yaklaşık 4 senedir devam eden iç karışıklık 27 milyon nüfuslu ülkenin 22 milyonunu acil yardıma muhtaç bıraktı. Açlık, susuzluk, bulaşıcı hastalıklar karşısında masum sivillerin tek yapabildiği ölecekleri günü beklemek!

Yemen Yardım İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sayın Dr Muhammed Alsoudi Bey’i derneğimizde misafir ettik. Kendisi Yemen’in içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin olan, 4 mevsim tarım yapılabilen Yemen’in yaşadığı bu felaket onları da çok derinden üzüyor. Yemen BM raporlarına göre tarihinin en kötü günlerini yaşamakta.

İnsanlar açlıktan ağaçları kemiriyor, bebekler gıda yokluğundan anne babaların gözleri önünde ölüyor. Ülkedeki yer altı suları, barajlar kullanılamaz durumda. Başta kolera olmak üzere salgın hastalıklar insanları her an ölümle tehdit ediyor. Basit hastalıklar bile ilaç ve tıbbi gereç olmadığı için ölümle sonuçlanıyor.

4 milyon insan evleri bırakıp göç etmiş durumda ve hiçbir gelirleri yok. Gıda yokluğundan şimdiye kadar 150 bin çocuk öldü. 500 bin çocuk acil gıda ve ilaç yardımı bekliyor. Bunlardan her 10 dakikada 1 çocuk hayatını kaybediyor.

Kimsesiz kalmış 1 milyon yetim çocuk savaşın en büyük acılarından birisi. Bu çocuklar koruma altına alınmayı bekliyor.

Dernek olarak Yemen’de yaşanan bu büyük insani krize ilaç olabilmek için bölgeye yardım göndereceğiz. İhtiyacın ne kadar acil olduğunu ifade edebilmek için bazı başlıkları sizlere arz ettik. YEMEN için beklemek ve üzülmek artık nafile. Bölgedeki insani krizin kısa vadeli olmadığı açıkça görülüyor.

ZEKAT VE SADAKA YARDIMLARINIZLA YEMEN’E ÇARE OLABİLMEK İÇİN SİZ DE BAĞIŞLAYIN!