Yönetim Kurulumuzun Yetimlerimizle...

Yönetim Kurulumuzun Yetimlerimizle...

Yönetim Kurulumuzun Yetimlerimizle...

Dernek Yönetim Kurulumuz geçtiğimiz hafta Etiyopya'daki faaliyetlerimizi denetlemek amacıyla bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

 Dernek Yönetim Kurulumuz geçtiğimiz hafta Etiyopya'daki faaliyetlerimizi denetlemek amacıyla bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi.Yetim okulumuzdaki yetimlerle yakından ilgilenen yönetim kurulu üyelerimiz, kırsal bölgelerdeki okulları da ziyaret etti.

    Ziyaretin bir gününü Etiyopya yetim okulumuzdaki yetimlere ayıran yetkililerimiz,hem okulun öğretmenleri ile hem de çocuklarla görüşmeler yaptılar. 
    Geçtiğimiz mart ayında faaliyete ba
şlayan Etiyopya Aşevimizde de yetimlerin ailelerine yemek dağıtımı yapan dernek yetkililerimiz, her gün yaklaşık 600 kişinin 2 öğün yemek aldığı aşevimizin bölgede tek olduğunu ve  büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirttiler.

    Diredawa bölgesindeki kırsalda yer alan okulları da ziyaret eden yönetim kurulu üyelerimiz çocukların ve okulların sıkıntıları ile ilgili bilgi alıp yapılması gerekenleri belirlediler.

    Herhangi bir kuruluş tarafından yardım ulaştırılmayan yoksulların evlerini de ziyaret eden yetkililerimiz, bölgedeki muhtaçlara erzak ve para yardımı yaptılar ve evlerde yaşayanlarla sohbet ettiler. Yardımları kendilerine gönderen hayırseverlerimiz için de yoksullardan dua isteyen yönetim kurulu üyelerimiz bu uzak diyarlardan getirdikleri selam ve dualarla cumartesi günü ülkemize döndüler.

    Dernek Başkanımız Mehmet Sever Etiyopya'nın açlıkla, susuzlukla, eğitimsizlikle ilgili pek çok sorunu olduğunu ve derneğimizin bu sorunların çözümü için yoğun çaba harcadığını ifade etti. Hayırseverlerimizin destekleriyle yapılan bu faaliyetlerin önemine vurgu yapan dernek başkanımız, bütün gönül dostlarımıza teşekkür etti.